5 начина да започнем успешно новата година

Седмицата между Коледа и Нова година е идеалното време да релаксираме и да се отпуснем. Но също така това е и подобаващ момент да начертаем целите си за 2018г. и дори да започнем да работим по тях. Ето 5 идеи за това какво да направим, за да стартираме успешно новата година.

  1. Ако целта ви за 2018г. е да напреднете в кариерата си – обновете профила си в LinkedIn. Това е нещо, което е препоръчително да правите на всеки 4 месеца, заедно с равносметка и оценяване на постиженията ви до момента. Задължително е в края на всяка година да отбелязвате ключовите си успехи. Ако имате повече свободно време, добра идея е и да разработите свой личен сайт. Уебсайтът е лесен и достъпен начин да покажете портфолиото си.
  2. Ако целта ви за 2018г. е да рестартирате кариерата си или да смените сферата – направете уговорка за обяд с бивш колега. За много хора, които искат да започнат отначало или да направят промяна, най-трудното решение е да изберат накъде да се насочат. Кои умения са най-високо ценени в момента? Кои компании наемат служители и на какви позиции? Разбира се, можете да проучите въпроса, но ще бъде по-добре ако получите информация директрно от хора, които работят в индустрията в момента. Обядът с бивш колега ще ви даде ценни сведения за състоянието на сферата и ще ви припомни какво сте харесвали (и какво не сте) в предишната или настоящата си позиция, както и повече яснота в коя посока да поемете.
  3. Ако целта ви за 2018г. е да научите нещо ново – намерете интересен онлайн курс и се запишете в него. В последните години светът на онлайн обучението се разрастна драстично и вече е възможно да намерите онлайн всичко, което ви интересува. Съществуват и много безплатни онлайн курсове, които могат да ви дадат основа за придобиване на умения, преди да сте решили дали искате да се задълбочите в материята.
  4. Ако целта ви за 2018г. е да бъдете по-креативни – прекарайте един ден в музей по ваш избор – дори не е задължително да бъде музей на произведения на изкуството. Креативността е част от всяко човешко начинание, затова прекарвайки деня в природонаучен или исторически музей също ще бъде от полза, за да разширите съзнанието си и да освежите мирогледа си.
  5. Ако целта ви за 2018г. е да бъдете по-здрави – отделете един ден за тялото си. Добра идея е да правите физически упражнения, но също може да отидете на масаж или сауна. Много от нас гледат на телата си като просто физическа обвивка за съзнанието. Фокусирането изцяло върху физическото ни здраве в рамките на един ден може да има изключително ползотворен и възстановителен ефект. По време на този ден внимавайте и какво приемате в тялото си. Пийте много вода и си пригответе аптетитно и здравословно ястие.

Източник: https://www.forbes.com

 |