7 съвета за бизнеса, които конете ни дават

Конете имат на какво да ни научат в работните взаимотношения. Те са чудесни фасилитатори и работата с тях може да извади наяве най-доброто в хората. Ето 7 съвета, които можем да получим от тях:

  1. За да бъдете добри лидери, трябва да проявявате загриженост

Повечето хора не осъзнават, че табунът, освен система на 55 милиона години, е матриархат. Той не се управлява от най-големия, здрав жребец, това тълкуване произлива от нашата патриархална култура. Най-често кобилите държат властта и създават ред и дисциплина в него. Като модел, табунът е женска система, различаваща се от познатия ни организационен модел, в който се цени рационалната мисъл повече от интуицията, както и манипулацията повече от сътрудничеството. Конете ни дават възможност да видим модел, който не виждаме често – как властта се упражнява през грижа за служителя и това създава силна система, която води до оптимални резултати. Възможно е да сте силен лидер и в същото време да проявявате загриженост, конете го правят.

  1. Забавете темпото, живейте тук и сега

Конете разполагат със 17 изражения, но трябва да се фокусирате, за да ги забележите. Хората прекарват прекалено много време, занимавайки ума си с активности и планове, че забравят какво е да изживяват ситуациите тук и сега. Често присъстваме някъде само физически, а мислите ни вече блуждат напред в бъдещето. Смятаме, че трябва да постигаме повече и така поставяме щастието си отвъд познавателния хоризонт. Това е едно от нещата, които конете ясно ни показват – трябва да живееем тук и сега.

  1. Поставете граници

Конете определят граници през цялото време. Използването на някои форми на сила всъщност е начин за създаване на ред, грижа и устойчивост в рамките на една система.

  1. Бъдете смели, за да изградите благополучието си

В системата на стадото можем да видим, че да имаш силна воля е положително качество, и че тя може да се проявява по начин, който спомага благополучието на всички.

  1. Бъдете автентични

Конете ясно показват, че енергията ни предхожда. Много хора мислят, че ако влязат в зала с хора, които не харесват, но се опитат да го прикрият, никой няма да разбере. Истината е, че хората ще го усетят, също като конете. Ако работите с коне и не сте автентични, конете  няма да искат да общуват с вас.

  1. Бъдете отворени за нови навици

Когато почувстваме нещо и се убедим в него чрез заниманията с коне, например усещането да живеем и действаме без предубеждения, това неврологично пренастройва нашия вътрешен компас. Така ние създаваме нови невронни пътеки за различни навици. Конете могат да ни научат на нови навици, след заниманията с тях се прибираме вкъщи и откриваме, че вече правим някои неща по различен начин.

  1. Мислете за въздействието, което оказвате

Конете ни учат на почтеност и честност. Те ни показват въздействието, което оказваме, когато влизаме в определено пространство. Конете отразяват нашата яснота и честност – дали това, което казваме, всъщност е това, което мислим, както и влиянието, което имаме върху другите. 93% от комуникацията между хората е невербална и конете наистина показват това.

Източник: https://www.forbes.com/

 |